Over mij

ik help je graag te groeien
in iets dat jij erg goed kan
en als jij mooie stappen zet
geniet ik daar ook van

want groeien in je eigen kracht
geeft vreugde in je leven
dus als het nodig is wil ik
je best een zetje geven

gedicht van Mirjam Wolters

Mensen in hun kracht zetten is de rode draad in mijn leven en hetgeen waar mijn mijn energie van gaan stromen… Ik ben een bevlogen begeleider van kinderen (en hun ouders) bij het worden wie ze zijn d.m.v. naar boven halen van talenten en vergroten van positieve emoties en tevens eigenaar van Talent voor kids.

Van het trainen van de allerjongsten op het hockeyveld, tot managers bij de gemeente. Van Afrikaanse tieners, tot hoogbegaafde kinderen in het basisonderwijs. Ik heb veel ervaring als leerlingbegeleider en groepsleerkracht van kinderen in de leeftijd van 4 tot 10 jaar, met name in het onderwijs, maar ook als moeder van 3 kinderen. Tijdens dit ‘werk’ heb ik me bijgeschoold als kindercoach, talentfluisteraar en Blij met mij! trainer.

In alles wat ik doe heb ik oog voor anderen en zie ik wat een ander nodig heeft. Ik word blij van iets vinden bij iemand wat erin zit, maar wat niet altijd gelijk zichtbaar is. Ik zet me in voor anderen om ze dat te leren inzien, waarbij ik de ander in zijn rol als eigenaar van zijn eigen proces zet of laat.

Ik zie het als één van mijn belangrijkste taken om een persoonlijke band met de kinderen op te bouwen om écht die verbinding te krijgen en op basis daarvan kinderen te coachen bij hun eigen ontwikkelingsproces. Het creëren van zelfinzicht, versterken van binnenuit (zijn of worden wie je bent) en het aanspreken en vergroten van de zelfstandigheid van kinderen (wat kan je zelf al), het leren van en met elkaar en het toewerken naar zelfbewuste, sociaal vaardige kinderen die zicht hebben op hun eigen talenten, vind ik cruciaal bij de begeleiding van jonge kinderen naar jongvolwassenen. Daarbij vind ik het heel belangrijk te werken met het hele systeem rondom een kind en te kijken wat er al wel is, positieve emoties op te roepen en te kijken hoe de omgeving het kind kan helpen versterken.

Mijn kracht zit in het aanvoelen van sfeer, gevoelens en onderliggende processen. Ik ben een verbinder en kom met veel verschillende ideeën die soms net even anders dan anders zijn. Mijn creativiteit helpt daarbij en ik wil graag de aanjager en facilitator van groei zijn bij anderen.

Relevante opleidingen en bijscholing

Opleiding Talentgedreven kinderen coachen – Blij met mij! Academie

Module Kindercoaching, de basis – Helen Purperhart

Opleiding Talentfluisteraar – Kiezen voor talent van Luk DeWulf

Cursus Hoogbegaafdheid

Cursus Executieve functies – Zien in de klas

Cursus Mindset – Platform Mindset

Online programma Hoogsensitiviteit – Josja Koelink

Diverse webinars over Leren leren – het ABC

Diverse webinars over Angst en Trauma – o.a. het ABC en Florens

“Je bent op je best als je bent wie je bent”